Fönsterreparation i Göteborg

Fönster är generellt den del av en byggnad som är mest utsatt för hårt väder, vind och smuts. Många människor föredrar fönster med träram, eftersom dessa är stadiga, miljövänliga och håller väldigt länge. Ett gammalt fönster kan dock dra åt sig väta och fukt, vilket i slutändan kan leda till rötskador på fönstret. Visst går det bra att renovera sina fönster själv, men i vissa fall kan man behöva anlita professionell fönsterreparation i Göteborg för att fönsterna ska bli som nya igen.

VAD KOSTAR DET ATT REPARERA FÖNSTER?

Ett vanligt missförstånd är att en fönsterrenovering endast behövs när fönsterna är i så pass dåligt skick att de orsakar skada för människorna som vistas i byggnaden eller för byggnaden i sig. Sanningen är dock annorlunda och den vanligaste anledningen till en fönsterrenovering är att man har tröttnat på fönsternas utseende. Att reparera sina fönster istället för att byta ut de helt är mycket mindre kostsamt och många uppskattar att behålla samma utseende som förr.

Hur mycket en fönsterreparation kommer att kosta beror naturligtvis på hur stort arbete dina fönster kräver och vilken firma som du vänder dig till. En reparation av ett fönster med träram kan hamna någonstans mellan 2000-5000 kronor, medan ett fönster i med ram i aluminium inte behöver gå på mer än cirka 1500-4000 kronor. I dessa kostnader brukar det vanligtvis ingå både material och själva arbetet, dessutom kan man som privatperson använda sig av ROT-avdraget för att få ned kostnaderna ännu mer.

Ta hjälp av professionell fönsterreparation i Göteborg

FÅ UT SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT AV PRISET

Det finns många saker som är viktiga att tänka på när man ska anlita en firma för fönsterreparation i Göteborg. Till att börja med är det bra om man är ute i god tid, så att man har möjlighet att jämföra priserna hos de olika hantverkarna och har tid att eventuellt förhandla om priset. Trots att priset kan verka högt måste man komma ihåg hur mycket ett nyreparerat fönster ger tillbaka. Förutom att fönsterna kommer stå sig bättre, så kommer den nya isoleringen även att sänka värmekostnader.

Naturligtvis får man inte glömma bort att man som privatperson har rätt att använda sig av ROT-avdraget vid reparation av sina fönster. ROT-avdraget kan dock endast användas för den kostnad som företaget tar ut för själva arbetet och ger inte något avdrag på materialet som kommer att användas. Med hjälp av detta kan du sänka dina kostnader ytterligare 30 % och det enda som krävs är att arbetet utförs på den adress som du är folkbokförd och att du betalar skatt i Sverige.

GE DINA FÖNSTER EN UPPFRÄSCHNING

Oavsett om du vill renovera dina fönster för att de är trasiga eller för att du har tröttnat på utseendet, kan du använda dig av hantverkare som utför fönsterreparation i Göteborg. Ett nytt fönster är bättre isolerat och ser dessutom till att man sparar in en hel del pengar på den värme som byggnaden annars förbrukar. Kom ihåg att jämföra de olika företagen mot varandra, för att hitta en kompetent hantverkare som kan ge ett riktigt bra pris.